Hírek

Az Európai Parlament tagjainak választása — 2024.

SZAVAZÁS A KÜLKÉPVISELETEN

Ha Ön rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel és a szavazás napján (2024. június 9-én, illetve az amerikai kontinensen 2024. június 8-án) külföldön tartózkodik, lehetősége van arra, hogy valamely magyar külképviseleten (nagykövetségen vagy főkonzulátuson vagy konzulátuson) adja le szavazatát.

Tovább

Diplomataképző Program

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg. A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 5. (vasárnap)
Tovább

Pályázati felhívás a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára módszertani konferencián való részvételre

2024-ben is megrendezésre kerül a többéves hagyományokra visszatekintő négynapos továbbképzés a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára. A X. Módszertani Konferencia a Hétvégi Magyar Iskolák számára elnevezésű szakmai esemény tervezett dátuma: 2024. május 29. - június 1.

A négynapos szakmai eseményre pályázat útján lehet jelentkezni, amelyet 2024. március 25. déli 12:00 óráig (közép-európai idő /CET/) kell benyújtani elektronikusan a modszertani.konferencia@mfa.gov.hu e-mail címre

 

Tovább

Magyar vonatkozású régészeti kötetek bemutatója Kazanban

  

Főkonzulátusunk, valamint a tatár A.H. Halikov Régészeti Intézet közös szervezésében három, 2023-ban megjelent magyar vonatkozású, magyar és orosz nyelven, ill. magyar nyelvű jegyzetekkel ellátott régészeti kiadvány bemutatójára került sor 2023. november 13-án a Tatár Tudományos Akadémián.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata.
Legyen ez a nyár örökre szóló élmény! Jelentkezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusaira! Vannak magyar származású felmenőid? Szeretnéd megismerni a magyar nyelvet és kultúrát egy izgalmas nyári program keretében? Gondolkozol azon, hogy a közeljövőben Magyarországon tanulj? Itt a lehetőség, hogy ezen a nyáron Magyarországra utazz, új barátokat szerezz, fejleszd magyar nyelvtudásod és új ismereteket szerezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nyári egyetemi kurzusain.

Jelentkezési határidő:2024. március 28. 17:00 óra. (közép-európai idő)

Tovább